hallof.se

I en tid då den digitala revolutionen är ett faktum lika väl som att barn i allt yngre åldrar ägnar mycket tid framför mobilskärmen behövs friluftslivet mer än någonsin. Att vistas ute i frisk luft gör gott för barnens välmående på många plan.

På vilket sätt kan du som förälder motivera fler barn att prova på orientering? Här ger vi lite olika tips!

Varierad vardag

Även om många barn tycks vilja ägna mer uppmärksamhet åt ”paddan” än att leka utomhus är ändå en kombination något som barn uppskattar. Ibland är det bara den där tröskeln som blir svår att komma över. Vanan av att sätta sig med paddan efter en lång dag på skola eller förskola.

Som förälder kan du på olika sätt få ditt barn att intressera sig för aktiviteter utomhus och orientering är en bra start. Förklara att orientering är en sport, men också en form av lek som innebär att barnen får upptäcka naturen.

Varför inte packa ned något i träningsväskan som påminner om hemmets trygga (spel)vrå? Eller kanske en liten oväntad belöning efter det första orienteringspasset? På onlineshoppen gameloot hittar du ett inspirerande utbud av spelinspirerade prylar som kan motivera barnet till aktivitet bortanför spelets värld. Att barnet helt enkelt inser att spelandet inte försvinner bara för att det står en timmes utomhusaktivitet på schemat!

Fler får upp ögonen

Det kan kännas skönt för dig som förälder att det faktiskt är allt fler barn och ungdomar som [söker sig till orienteringen:https://www.nkp.se/2019/04/16/fler-barn-tranar-orientering-skont-med-frisk-luft/ ] och möjligheten att vara utomhus. Frisk luft och en direkt kontrast till allt från digitala verktyg i skolan till skärmtid hemma tycks locka barn mer än vi vuxna kanske tror.

För att stimulera ett nyfunnet orienteringsintresse gäller det att påminna barnet om hur skönt det faktiskt är att vara utomhus. Sen är det ju faktiskt så att med orienteringen tillkommer också nya bekantskaper och nya vänner!