hallof.se

Orientering är en av de roligaste sporterna som finns tycker många och att få ge sig ut i skogen med karta och kompass är både ett sätt att få upp pulsen samtidigt som man får uppleva fantastisk natur. Känslan av att hitta en kontroll där man tror att den ska vara och känna att man har kontroll över var man är på kartan och vart man är på väg samtidigt som man tar sig fram genom skog och mark i höga hastigheter är svår att toppa. Men precis som med allt annat finns det många områden inom orientering där man gärna skulle vilja utvecklas och bli bättre. Att veta hur man ska göra detta när tiden är begränsad och möjligheterna till träning kanske inte är så många som man skulle vilja kan vara svårt. I denna artikel kommer vi därför att lyfta några tips på hur man kan använda sig av internet för att bli bättre på orientering men också lite om vad man behöver för att kunna göra detta.

Rätt utrustning

Till att börja med behöver man ha koll på vilken utrustning man behöver för att kunna lära sig mer om och bli bättre på orientering via internet. Självklart fungerar det med en vanlig mobiltelefon med internetuppkoppling men det optimala är såklart att ha någon typ av dator. Att ha till exempel en Macbook Pro 16 kommer att göra upplevelsen enklare och göra att man på ett enklare sätt kan ta till sig den information man behöver. Med en Macbook Pro 16 kan man också vara säker på att få ut maximal kvalitet av till exempel videor som man kollar på.

Tips

Det finns ett antal olika sätt att använda internet för att lära sig mer om och bli bättre på orientering. Genom att till exempel titta på olika orienteringstävlingar på internet kan man se hur de bästa i världen gör och vilka tekniker och taktiker de använder för att hitta kontrollerna i skogen så snabbt som möjligt. Det finns också speciella instruktionsvideor eller videor som lyfter vad man ska tänka på eller träna på för att bli en bättre orienterare på internet. Att titta på och ta till sig av dessa videor kan göra att man snabbare kan utvecklas som orienterare och att man får ut mer av de träningspass man genomför. Sammanfattningsvis kan internet vara ett fantastiskt verktyg och en stor hjälp för den som vill bli bättre på orientering.